Zoek je een invaller?

Welkom bij IJsselpool!

IJsselpool heeft vijf verschillende invalpools om de scholen binnen de vijf schoolbesturen waarvoor wij werken van invallers te voorzien.

In 6 stappen een vervanger

Invaller nodig? Dan klop je aan bij IJsselpool. Ziekmeldingen, verlofaanvragen en overige afwezigheid van leerkrachten en onderwijsassistenten verlopen via de directeur van de school en volgens de procedure van het betreffende bestuur.

Alle vervangingen moeten gemeld worden via de VervangingsManager, ook als er zelf al een oplossing is bedacht voor de betreffende vervanging (oplossing alleen na afstemming met P&O van het betreffende bestuur en coördinator en/of planners).

Via VervangingsManager geeft de directeur zo snel mogelijk aan dat hij of zij vervanging nodig heeft. De aanvragen worden dagelijks verwerkt.

De planners matchen de aanvraag met een vervanger of een invaller uit een van de vervangingspools en verwerken dit in de VervangingsManager. Hierbij wordt rekening gehouden met de afspraken m.b.t. de inzet.

De vervanger of de invaller krijgt via de app of per sms bericht over de inzet en bevestigt deze z.s.m.

De directeur krijgt na een match bericht en kan via de VervangingsManager zien wie er komt vervangen.

De vervanger of invaller legt indien nodig zelf contact met de school om nadere afspraken te maken, maar ook de school kan hierover contact opnemen met de geplande vervanger of invaller.
De vervanger of invaller streeft ernaar om minimaal een half uur voor aanvang van de werkzaamheden aanwezig te zijn.

Wat verwachten wij van de school

De school wijst een (vaste) contactpersoon aan die de invaller op de ochtend van het invallen ontvangt en wegwijs maakt aan de hand van de checklist ‘Informatie voor invaller’.

De verstrekte informatie is up-to-date. Belangrijk aspect is het vermelden van afspraken over omgang met moeilijke groepen en/of lastig gedrag zoals:

  • Indien nodig, het plaatsen van bepaalde kinderen in een andere klas of
  • Het plaatsen van een leerkracht uit het eigen team op de moeilijke groep en de invaller op de andere groep of
  • Het doorspreken van mogelijkheden om snel aan de bel te trekken bij lastig gedrag in de groep.
Checklist

Handig om een invaller snel en goed te laten starten: de checklist voor invallers. Print de checklist en vul de checklist zoveel mogelijk voor de invaller in!

Download checklist

Vacature plaatsen?
Wil je een vacature plaatsen op deze website? Log dan hier in volgens de instructie die je op jouw verzoek hebt ontvangen. Nog geen toegang? Neem even contact met ons op.

Plaats vacature

Stichting Archipel Houtwal 16b 7201 ES Zutphen 0575-596120 Scholen

Stichting IJsselgraaf Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314-382990 Scholen

Stichting ProCon Westerenkweg 17 8172 VT Vaassen 0578-575806 Scholen

Stichting PCBO Voorst Marktplein 15 7391 DH Twello 0571-276949 Scholen

SKBG onderwijs Rijksstraatweg 119 A 7231 AD Warnsveld 0571 26 11 09 Scholen