Invallen via IJsselpool

De invallerspool is geschikt voor elke leraar met een PABO-diploma die breed inzetbaar is en zich natuurlijk flexibel kan opstellen. Bij voorkeur is de invaller in bezit van een gymbevoegdheid.

Daarnaast is het wenselijk dat een invaller een rijbewijs heeft en over een auto beschikt, want de regio is een uitgestrekt plattelandsgebied waar weinig openbaar vervoer is.

Er zijn verschillende redenen voor leerkrachten om een korte of  lange periode in de invallerspool te werken. Je komt op verschillende scholen en is het een opstap naar een andere baan aan een reguliere school. Je kunt in korte tijd veel verschillende onderwijssystemen leren kennen voordat je definitief kiest voor één school of toch voor een baan buiten het onderwijs.

5 soorten pools: wat zijn de verschillen?

De IJsselpool is opgebouwd uit 5 verschillende pools van leerkrachten en onderwijsassistenten die kunnen worden ingezet voor vervanging. We maken daarbij onderscheid tussen vervangers en invallers:

  • Vervangers hebben een vaste- of een tijdelijke aanstelling bij een van de besturen. Leerkrachten met een vaste aanstelling worden ingezet vanuit de vaste pool en die met een tijdelijke aanstelling vanuit de flexpool.
  • Invallers hebben geen aanstelling en werken op oproepbasis. Invallers worden geplaatst op de 2e lijst of de OAS-pool, afhankelijk van hun bevoegdheid. De eigen leerkrachtenpool valt onder de groep invallers, maar leerkrachten in deze pool hebben wel een aanstelling bij een van de besturen. Naast hun reguliere werk voor de klas zijn zij beschikbaar voor incidenteel invalwerk, vaak op hun eigen school.

Solliciteren op een functie

Voor de vervangerspools (vaste pool en flexpool) kun je alleen solliciteren als er vacatures zijn. Deze worden geplaatst op de websites van IJsselpool en de besturen. Ook is het mogelijk om via mobiliteit in een vervangerspool te komen, dat is dan in de meeste gevallen de vaste pool.

Voor 2e lijst en de OAS-pool kun je wel solliciteren: dat kan hier via deze site.

Vaste pool

Een vaste aanstelling bij één van de aangesloten schoolbesturen. Leerkrachten worden 100% ingezet voor vervangingswerk.

Lees meer

Flex pool

Werken met een tijdelijke aanstelling bij één van de aangesloten schoolbesturen. Leerkrachten worden 100% ingezet voor vervangingswerk.

Lees meer

OAS-pool

Vervang onderwijsassistenten die afwezig zijn, of wordt ingezet op ondersteuning van groepen of leerlingen.

Lees meer

2e lijst

Bepaal je eigen inzetbaarheid op de 2e invallerslijst. Je werkt op oproepbasis en krijgt alleen de gewerkte uren uitbetaald.

Lees meer

Leerkrachtenpool

Naast je werk op jouw eigen school (bij een van de 5 besturen) ben je gedeeltelijk beschikbaar voor invalwerkzaamheden.

Lees meer

Vervangingsmanager

De VervangingsManager is een webapplicatie waarmee IJsselpool de gehele vervanging digitaal managet. Met dit programma van IJK beheert, plant en automatiseert IJsselpool vervangingen van leerkrachten op een professionele en snelle wijze met twee planners en een coördinator.

Rechtspositie, rechten en plichten

Onderwijspersoneel valt onder de sector CAO Primair Onderwijs. In de CAO zijn afspraken gemaakt over de arbeidsvoorwaarden in het primair onderwijs.

Takenpakket invallers

Het takenpakket van een invaller hangt af van de duur van de werkzaamheden. We maken onderscheid tussen kortdurend (tot 1 week), middellang (tot 4 weken) en langdurig (meer dan 4 weken) invalwerk.

Verwachtingen

Wat verwachten wij van invallers en van de school? Om prettig te kunnen werken, hebben we de verwachtingen op een rij gezet.

Bekijk alle scholen waarvoor wij vervanging organiseren

Handige downloads:

Wegwijzer 2e ijst
Invallers op de 2e lijst ontvangen van IJsselpool een Wegwijzer, met alle informatie die je nodig hebt om je werk te kunnen doen.

Download Wegwijzer 2e lijst

Wegwijzer vervangingspool
Invallers in de vaste en flexpool ontvangen van IJsselpool een wegwijzer, met alle informatie die je nodig hebt om je werk te kunnen doen.

Download wegwijzer vervangingspool

Checklist
Als je de checklist Informatie voor invallers invult, heb je alle informatie bij elkaar om goed voor je nieuwe klas te staan.

Download checklist

Invalverslag voor groepsleerkracht
Met het Invalverslag voor groepsleerkrachten zet je alles op een rij om jouw groep weer over te dragen.

Download Invalverslag voor groepsleerkracht

Tips en links voor invallers:

Hoe houd je invalwerk leuk? Vijf tips om van invallen een succes te maken: Neem je eigen houding onder de loep Maak van je tas een mobiel kantoor Investeer in de start Moeilijke klas? Stel je grenzen Regel zelf enige vorm van stabiliteit

Straks voor de klas
De AOb heeft een website voor starters in het onderwijs. Met veel informatie over invallen en handige tips.

Naar Straksvoordeklas.nl

Praktijkmap
Op de invalsite van Hetty Hospes-Van Rijn download je gratis een praktijkmap voor invallers.

Download Praktijkmap

Sterke start

Judith Porcelijn heeft een website voor starters in het onderwijs. Met wekelijks een goede blog en : ze geeft scholing.

Bezoek de site