De leerkrachtenpool

Naast je werk op jouw eigen school ben je gedeeltelijk beschikbaar voor invalwerkzaamheden

De leerkrachtenpool is iets voor jou als je:

  • parttime werkt bij een school van één van onze vijf schoolbesturen;
  • meer uren/dagen wilt werken, bij jouw eigen (of als je wilt op een andere) school.

De leerkrachtenpool

De eigen leerkrachten pool: leerkrachten in deze pool hebben een vaste aanstelling bij één van de aangesloten schoolbesturen en werken in deeltijd op een van de scholen.
Naast hun reguliere werk op school zijn zij vrijwillig beschikbaar voor invalwerkzaamheden als er veel inval nodig is. Dit kan de vervanging zijn van hun duo-leerkracht, maar ook van een andere afwezige collega op school. Indien men dat zelf aangeeft kan de inzet ook schooloverstijgend zijn of bovenbestuurlijk.

De eigen leerkrachten kunnen op alle vervangingen worden ingezet waarvoor zij beschikbaar zijn. Hoewel vervangers uit de vaste pool of uit de flexpool bij voorkeur eerst worden ingezet, kan er een dringende reden zijn om de inzet van een eigen leerkracht voorrang te geven, hierover wordt dan overleg gevoerd met bestuur en coördinator.

Hoe werkt het?

Als je voor de eigen leerkrachtenpool wilt werken, vraag dan aan je directeur het inschrijfformulier of vraag het aan via info@ijsselpool.nl

Op dit formulier kun je zelf je beschikbaarheid aangeven.  Wil je alleen je duo vervangen of bepaalde groepen op je eigen school? Dat kan, maar ook als je je ervaring wilt uitbreiden door op andere scholen te werken zijn er ruime mogelijkheden. Ook kun je aangeven voor welke groepen je beschikbaar bent.

Nadat we jouw formulier hebben ontvangen verwerken wij de gegevens in de VervangingsManager en ontvang je een account waarmee je toegang hebt tot je persoonlijke agenda met je gegevens. Hierna ben je oproepbaar en ontvang je via de App bericht als we je nodig hebben voor een vervanging. Hierbij houden we rekening met je voorkeuren en beschikbare dagen. De extra werkdagen worden via het bestuur van de school uitbetaald en ook ontvang je reiskosten. IJsselpool geeft dat allemaal door, daar hoef je niets voor te doen.